Skip Navigation Links

Personlig Tränare - Lyx eller lönsam investering?

De flesta av oss har svårt att sätta ett pris på hälsan, åtminstone så länge vi är friska och hela. Men för dig som vet att du måste börja träna seriöst och effektivt, av hälsoskäl eller utifrån kosmetiska önskemål, är heller inte pengar det största problemet.

Hur man än vrider och vänder på det, kan man knappast säga att det är dyrt – eller ens särskilt kostsamt – att prova en personlig tränare under en period. Hela processen handlar ju om att du ska lära dig hur du tränar effektivt och anpassat till dina förutsättningar och mot dina egna mål, oavsett vad dessa är. Redan din första seriösa tränings-period med en PT blir därför en grundutbildning för hur du bör träna, kanske resten av ditt liv, för att må så bra du kan. Vad är det värt?


Hur mycket får det kosta att omfördela 8 kilos övervikt till smidiga muskler?

Vad är det värt att bli av med den där irriterande bilringen en gång för alla?

Vad är en hel och stark rygg värd?


Ett normalt ”träningspass” med en PT kostar 400-600 kronor, eller t.o.m. mindre om ni kommit överens om en längre träningsperiod. Kostnaden per träningspass eller totalt för den period ni kommer överens om, är något mellan dig och din PT. Siffrorna här ovan ska mest ses som en uppskattning. I det övre prissegmentet återfinns självfallet de mest erfarna och anlitade tränarna och i allmänhet tar en nyutexaminerad PT något mindre betalt för sina tjänster under sitt första verksamhetsår.

En rimlig kostnad för din första träningsperiod tillsammans med din egen PT bör alltså ligga på 4-6.000 kronor och innefattar, i ett normalt upplägg, ca. 10-12 träningspass, inklusive en första genomgång då ni gemensamt fastställer vilka mål du har med träningen.